Och vem hade trott ngt annat?

Idag under ”senaste nytt” dyker följande upp:
De allra fattigaste opereras minst. 296 operationer per 100 000 människor, jämfört med 11 000 per 100 000 i rika länder, enligt Världshälsoorganisationen. Vem hade trott något annat?

3 svar på ”Och vem hade trott ngt annat?”

  1. Vilken ofattbart stor skillnad!!

    Jag har en fråga till dig som handlar om något helt annat. Du jobbar ju med kvinnor med självskadebeteende. Som kirurg träffar jag ofta dessa unga kvinnor på akuten efter att de skurit sig eller på annat sätt skadat sig. Det blir korta möten och det är det som jag tycker är svårt. Jag ska egentligen ”bara sy ihop” dem men under den korta tiden vill jag ge dem ett bra bemötande.
    Vad har du för åsikt om hur jag bäst tar hand om dessa tjejer?
    (De flesta bor redan på ett av alla behandlingshem som finns i trakten)

  2. Ja, och det blev så konkret i Aira, alla dessa drygt 10 000 per 100 000 som hade behövt kirurgi men som inte har tillgång till någon kirurg…

    Vad gäller unga kvinnor på akuten är mitt hetaste tips att visa respekt, att inte döma (de har oftast gjort det enda de kom på att göra för att hantera en outhärdlig situation), att tala med dem som med vilken patient som helst. Ofta blir de bemötta med irritation när de kommer in akut, och det har de ingen som helst nytta av. Jag har varit med om att pat. har berättat om att träffa kirurger som varit till stor hjälp helt enkelt genom att var vänliga.

Lämna en kommentar