Apropos fotboll och frisyrer…

_43053637_08_drogbahair_afp.jpgDidier Drogba från Elfenbenskusten är min favoritfobollspelaredidier.jpg – han knep mitt hjärta och min respekt under Afrikanska cupen då hans lag spelade final mot Egypten. Didier var lagkapten, och den tunisiske domaren gjorde tyvärr vad han kunde för att Egypten skulle vinna.

På läktarna viftade publiken med koranen, i den lilla restaurangen i Addis där jag tittade på matchen blev stämningen så uppjagad att den tunisier som hade visat sig där hade levt farligt.

Men Didier Drogba lät sig inte provoceras. Han och hans lag fortsatte att kämpa, spelade bländande fotboll, trots att de måste ha insett att de inte kunde vinna. I den stunden hade han en storhet som jag aldrig kommer att glömma. Hade varit kul att kunna ha samma frilla som anhängaren till vänster…

2 svar på ”Apropos fotboll och frisyrer…”

  1. Hmm.. Som gammal fotbollsmålvakt håller jag dock på Thomas Ravelli. Han fick utstå en hel del förolämpningar men stod emot! Och han hade alltid tid för envisa supportrar.

    Henke är inte fy skam han heller. Han tar verkligen hand om de sina och skulle aldrig komma med några diva-fasoner.

Lämna en kommentar