Africa Cup 2008. Elfenbenskusten-Egypten i kväll

fond1_drogba_800.jpg I kväll kommer en fotbollsmatch som slår det mesta: Elfenbenskusten, ledd av min favofotbollssspelare Didier Drogba (bild), möter Egypten.

De lagen möttes i finalen 2006, och det var då DD vann mitt hjärta för all framtid. Jag såg den matchen i en liten, fullproppad restaurang i Addis Abeba. Vi hejade alla på Elfenbenskusten, men såg DD och hans lag bli bortdömda (tyckte vi i alla fall) av en Tunisisk domare. Upploppsstämning är bara förnamnet på vår reaktion, och jag blev som vanligt överraskad över hur lätt det är att bli så arg att man bara måste gå ut och sparka på någon Tunisisk bil eller kasta några stenar mot den Tunisiska ambassaden. Som tur var fanns ingenting med någon relation till Tunisien i närheten, så vi fick lugna ner oss och gå hem stillsamt och ordentligt.
DD lyckades med konststycket att inte bli provocerad. Han accepterade domsluten, någon gång med en lågmäld men tydlig invändning, men utan raseriutbrott. Hans värdighet i de stunderna har gjort honom till en av de personer jag beundrar och har som inspirationskälla.
I kväll får vi se honom igen – hans lag kommer att ge allt och litet till, men Egyptierna är starka och taktiska, så vi kan räkna med match i världsklass!

1 svar på ”Africa Cup 2008. Elfenbenskusten-Egypten i kväll”

Lämna en kommentar