Vad ska man tro?

En ny studie som blivit omskriven handlar om hur mindfulness kan påverka vårt beslutsfattande. Ulrich Kirk är försteförfattare, Read Montague ledare för forskargruppen. De ska ha visat att tränade meditatörer använder andra delar av hjärnan än kontrollpersoner när de ska bestämma sig för en handlingsplan, och att de fattar mer rationella beslut eftersom de inte låter sig störas av ovidkommande känslor.

Det här lät intressant, så jag började leta efter orginalartiklen. Ingenting i PubMed. Ingenting i någon annan databas som jag tittade i. Då Googlade jag författarna och tittade på deras ”Recent Publications”. Ingenting där heller.
???
Finns studien eller finns den inte? Aprilskämt?

1 svar på ”Vad ska man tro?”

  1. Den finns in PubMed nu i alla fall om du inte redan sett det. =) Har du någon aning om det finns några belägg för ’magkänslan’ föressten? Jag utövar själv mindfulness och håller med om att det hjälper till att fatta rationella beslut, men samtidigt känner jag också att magkänslan har en stor inverkan på dem som kanske inte kan förklaras på samma rationella sätt. Är ’magkänslan’ vara subtila signaler utifrån som hjärnan tar in men som jag är omedveten om kanske?

Lämna en kommentar