Pridevecka och toiletter…

tgt.jpg Den här skylten sitter på en toalett i en skola i Thailand. Rektorn anger att 10-20 % av pojkarna där uppfattar sig som transpersoner, och att det alltid varit så. De här pojkarna går ibland vidare och byter kön, vilket de thailändska plastikirurgerna lär vara världsbäst på.
Om det finns några flickor som använder toaletten i fråga framgår inte.

Har f.ö. hört berättas om fertilitetsutredningar där det till slut visat sig att den thailändska kvinnan som inte blev gravid i själva verket var (varit) man, och att gynekologen som undersökt henne inte hade kunnat avslöja det med blotta ögat…
Det lär vara så att asiatiska män generellt har lägre testosteronnivåer än europeer, som i sin tur lär har lägre än män från mellanöstern. Undrar om det kan vara en delförklaring till att så många unga thailändare upplever sig som mer kvinnliga. Undrar hur det ser ut i Bagdad eller Riyadh?
Hursomhelst tycker jag att det är uppmuntrande med en så konkret manifestation av vår mångfald – få saker har ju varit så dikotoma som våra offentliga toaletter…
(Och så kommer förstås en idé till en bok – en värld med två stora kontinenter, två kulturer, en på vardera kontinent. Den ena kulturen har drivit mot en ”femininisering” av männen, den andra har drivit mot en ”maskulinisering” av kvinnorna (genom sedvanliga evolutionära styrmekanismer). Vad skulle hända när de kolliderade?
Ångest.
Det skulle gå att skriva en sådan bok, jag skulle kunna göra det, men jag har inte tid. Men tänk så kul det hade varit!!!!!
(Källa BBC)

2 svar på ”Pridevecka och toiletter…”

Lämna en kommentar