7 svar på ”På gång:”

 1. Läser just nu om Mindfulness i hjärnan. Mycket bra tycker jag. Lättläst och informativ. Jag vill nu läsa en bok som mer omfattande tar upp kopplingen till buddismen. Har du något förslag? Utöver svenska går det bra med engelska.

 2. Hej Åsa
  Jeg har netop afsluttet læsningen af din bog ’Smertebæreren’ på dansk. Det har været en stor fornøjelse, og dejligt at se, hvordan din psykologiske faglighed ligger som et solidt skema under opbygningen af bogen. Vældig godt gjort! Bedste hilsner fra Lisa i Danmark

 3. Apropå mindfulness, tankar & intuition. Tycks mig som jag har en väl utvecklad intuition. Med åren lärt mig att den inte alltid har rätt, men ganska ofta. Viktigt att vara uppmärksam på det.

  Det här hände för några år sedan: En kvinnlig arbetskamrat kom och hälsade på under sin barnledighet. Hon och barnet (7-8 månader) befann sig längst bort i fikalokalen omgiven och pratandes med en handfull personer. När jag kom runt hörnet och såg henne, ca 10 meter bort och inte uppmärksam på mig, flög ”Nej! Inte A hon är för ung!” genom mitt huvud. Min första medvetna tanke var att jag blivit knäpp, vad var det för tanke. Var både skrämd och nedstämd över den. Och berättade inte för någon. Sådana avgrundstankar om en ung nybliven mamma yppar man inte. A dog fyra månader senare i cancer. Vid tillfället på jobbet hade diagnosen inte ännu ställts. Men hon hade varit hos läkare för blodpropp i ett ben. Och hon hade börjat tappa hår. Men var fick jag tanken ifrån? Något liknande hade aldrig tidigare dykt upp. Men några år tidigare (på en annan arbetsplats) fick en ung manlig arbetskamrat obotlig cancer och dog inom

 4. Kommentaren ovan blev ivägskickad innan den var klar.

  Apropå mindfulness, tankar & intuition. Tycks mig som jag har en väl utvecklad intuition. Med åren lärt mig att den inte alltid har rätt, men ganska ofta. Viktigt att vara uppmärksam på det.

  Det här hände för några år sedan: En kvinnlig arbetskamrat kom och hälsade på under sin barnledighet. Hon och barnet (7-8 månader) befann sig längst bort i fikalokalen omgiven och pratandes med en handfull personer. När jag kom runt hörnet och såg henne, ca 10 meter bort och inte uppmärksam på mig, flög “Nej! Inte A hon är för ung!” genom mitt huvud. Min första medvetna tanke var att jag blivit knäpp, vad var det för tanke. Var både skrämd och nedstämd över den. Och berättade inte för någon. Sådana avgrundstankar om en ung nybliven mamma yppar man inte. A dog fyra månader senare i cancer. Vid tillfället på jobbet hade diagnosen inte ännu ställts. Men hon hade varit hos läkare för blodpropp i ett ben. Och hon hade börjat tappa hår. Men var fick jag tanken ifrån? Något liknande hade aldrig tidigare dykt upp. Men några år tidigare (på en annan arbetsplats) fick en ung manlig arbetskamrat obotlig cancer och dog inom några månader efter diagnosen. Till utseendet kunde dessa två personer ha varit syskon, inte minst deras temperament. Inte jättelika, men lika.

Lämna en kommentar