Om pengar och integration…

Handlar i Hötorgshallen, går förbi rader av lammstekar när jag hör ”Tadies!” från mannen bakom disken. Det betyder ungefär  ”Läget?” på amarinja. Överraskande, eftersom killen ser ut att komma från Italien, eller Turkiet, eller Maroccco, vad vet jag. Jag ser mig om – där står mycket riktigt en etiopier, lika obeslutsam som vi alla i trängseln. Han lystrar, hälsar tillbaka, och mannen med lammstekarna har fått en kund.


Det får mig att fundera över de krafter som verkar för att människor med olika bakgrund ska kunna leva tillsammans. Försäljaren har insett att han kan förbättra sina affärer genom att lära sig att tala med sina kunder. Kunden kommer antagligen tillbaka. Den försäljaren har något att lära ut, tror jag, som många kunde ha nytta av!

1 svar på ”Om pengar och integration…”

Lämna en kommentar