Mindfulnessövning 11

img_0679.jpgHär kommer sista matövningen för den här gången. Du behöver någonting ätbart som du aldrig har ätit tidigare. Bor du i en storstad har du mycket att välja på, annars får du vara litet mer uppfiningsrik…

Börja med att tillaga, eller packa upp ditt fynd.

Sedan observerar du. Hur ser det ut? (Titta noga) Hur känns det när du tar i det? Hur luktar det? Hur smakar det? Vad har det för konsistens?

Vänd sedan uppmärksamheten mot dig själv. Vad tänker du? (Kom ihåg att tankar bara är tankar, observera dem, och låt dem gå). Vad känner du? (Kom ihåg att känslor bara är känslor – observera dem, och låt dem gå). Vad får du lust att göra? (Kom ihåg att impulser bara är impulser, observera dem, och låt dem gå).

Känns det annorlunda att äta något okänt, jämfört med mat som din hjärna har tidigare erfarenhet av? På vilket sätt, i så fall?

När du äter av maten nästa gång (nästa dag, även detta är en daglig övning) – blir det annorlunda när den inte är helt ny längre? På vilket sätt?

Ha kul!

4 svar på ”Mindfulnessövning 11”

  1. Nu behöver jag ett förtydligande! Är det så att jag ska välja ett nytt födoämne varje dag, alltså olika varje dag? Eller ska jag välja ett nytt födoämne som jag sen ska äta varje dag för att se vad som händer i processen när jag lär känna det?

    I övrigt så verkar det här vara en utmärkt spark i baken att äntligen ta sig iväg och köpa lite andra exotiska frukter än dom jag brukar äta. Som jag tänkt så länge!

  2. Hej Åsa! Jag undrar bara om du kommer att skriva fler mindfulness-övningar? Det är så bra att få dem en i taget. Det är lätt att bli överväldigad när man läser en bok. Jag vet då inte i vilken ände jag ska börja med resultatet att jag inte gör någonting!
    Hoppas att det blir fler övningar!

Lämna en kommentar