Marcus Erixson

Marcus Erixson Foto: Åsa NilsonneDet var den 22 oktober 2004. Marcus Erixon från Svenska Dagbladet och jag träffades på min arbetsplats på Hälsingegatan, inledde med en kopp kaffe o kaka (det var fredag). Sedan gick vi runt i huset tillsammans och letade efter lämpliga miljöer.

Vi hittade en fönstersmyg i trapphuset, en gård, och en hisshall. Marcus hade en genomgående instruktion: låt armarna hänga löst, slappna av. Utöver det gav han inga egentliga instruktioner bortsett från någon enstaka uppmaning att se in i kameran, alternativt att se ut åt höger eller vänster. Han har en digital kamera, så det blev inga avbrott för byte av film.

Åsa Nilssone Foto: Marcus ErixsonJag gissar att han tog ett femtiotal olika bilder. Det var mestadels tyst under själva fotograferingen, det blev en vilsam, nästan kontemplativ stämning som jag tycker syns i bilden han valde till artikeln, och vilket också stämmer väl med innehållet i boken som ju handlar just om mindfulness/medveten närvaro.

Marcus tackade ja direkt när jag frågade om han ville vara med på hemsidan, och han tyckte inte att det var stressande att bli fotograferad – ”man vänjer sig, när man går på fotoskola…”

Marcus Erixson Foto: Åsa NilsonneMarcus ideologi: ”När man ser en bild gäller det att ta den, utan att tänka, bara fånga ögonblicket. Tänka och analysera får man göra efteråt”.

Kontaktinfo:

Hemsida: www.exponerat.nu
E-mail: m@exponerat.nu

1 svar på ”Marcus Erixson”

Lämna en kommentar