I dessa tider…

lehman.jpegIdag skulle jag kunna skriva om hur hjärnan hanterar stora mängder (sådana med väldigt många nollor efter ettan) pengar som egentligen inte finns. Jag kunde skriva ngt om det kognitiva språnget från en vanlig bank till en investmentbank. Det tänker jag inte göra. I stället tänker jag presentera Chris Martensen. Han beskriver sig som ”Finance manager”, och jag har inte hittat någon koppling till ngt Universitet, men jag tar med honom här ändå. Han har lagt ut en Crash Course om pengar som är så användarvänlig att till och med jag kunde hänga med.

Han beskriver den såhär: ”The Crash Course seeks to provide you with a baseline understanding of the economy so that you can better appreciate the risks that we all face.”
Jag tycket att den var riktigt intressant, så för den som vill hänga med litet bättre i det som sker just nu (med reservation för att jag inte kan bedöma nivån/tillförlitligheten i hans material) kommer länken här: www.chrismartenson.com/crashcourse

I bild: Lehman bros., hinner inte ta fram en ssom är mer läsbar

3 svar på ”I dessa tider…”

  1. Jätteduktigt!
    Du kanske hade mer koll på detta än vad exempelvis jag har haft, men jag tycker att det är intressant att jag önskar att ”allmänheten” hade bättre grepp om vetenskap, om hur vi vet det vi vet, osv., samtidigt som jag tillåter mig själv att vara ointresserad av, och okunnig om det mesta som har med ekonomi att göra. Ekonomin påverkar ju oss alla, precis som vetenskapen. Men nu är den vita fläcken på kartan aningen mindre…
    Kul om även du har utbyte av lyssnandet!

  2. Förblir gärna okunnig om det ekonomiska skådespelet.
    ”Hur vi vet det vi vet osv” lockar dessto mer.
    Just nu indragen i ”Varför jag känner som du känner – Intuitiv kommunikation och hemligheten med spegelneuroner” av tyske neurologen och psykiatern Joachim Bauer. Hua,hua så spännande..

Lämna en kommentar