Författarbesök på bibliotek…

vultuer.jpgIgår var jag på författarbesök i Sollentuna – vacker lokal, tända ljus, åhörare som faktiskt hade läst mina böcker! Jag tycker att biblioteksbesök är bland det roligaste en författare får göra – och det inspirerar.

Vi talade om nästa kriminalroman som just nu bara finns som en nebulosa ur vilken fasta partiklar så småningom ska växa fram. Igår tog den ett litet språng framåt: en karaktär har klivit upp på scenen. Det är en gam, som på ett eller annat sätt är inblandad i historien… Tack till alla som medverkade igår!

5 svar på ”Författarbesök på bibliotek…”

 1. Det är vi som var kloka nog att trotsa vädrets makter och fick delta i den härliga kvällen igår som ska tacka för inspirationen, humorn, det tankeväckande och inte att förglömma gamen. Jag hoppas vi får möjlighet att göra om det här. Tack!

 2. Kanske kan boken börja med ett gamperspektiv – gamen kastar sig ut från sitt sovträd, hittar en uppåtgående luftsröm (måste ta reda på hur det går till). Den hänger i luften (hur högt upp?) och letar efter någon som har dött eller dödats under natten.
  Det låter väl inte så dumt som start på en kriminalroman?
  Så småningom upptäcker den något oväntat – det ligger någonting skärt bland stenarna, (den har aldrig sett annat än bruna människor). Den dyker ner för att undersöka ifall det skära är ätbart. Det är det.
  Gamar har järnkoll på varandra, så inom loppet av några minuter (hur många, måste kolla) har den fått sällskap, och snart trängs ett trettiotal fåglar runt dagens måltid.
  När de är klara är bara skelettet kvar.
  Ett gracilt människoskelett torkar i den fyrtiogradiga värmen.
  Sedan blir frågan vad som ska hända med vår gam. Den kan ha svalt en kula från det vapen som hade dödat människan som just blivit uppäten. Den kan ha trasslat in sig i ett smycke /armband? Halsband? Annat?
  Jag borde inte tänka på några gamar, det är för tidigt, det är ”Tillsammans” som gäller i ytterligare några veckor.
  Sedan är det fritt fram för gamarna!

 3. Härligt ruskigt bra början på din nästa kriminalroman tycker jag. Gamen blir på ett sätt både en allseende berättare och en avsmakare i hettan. Jag gillar det verkligen. Så släpp gamarna fritt….

 4. Ja biblioteket me5 vi ta vare pe5!! Jeg me5 leikvel innrf8mme at det er lenge siden jeg satte mine bein der.. 😉 men bibliotek er viktig. Ligger folkesjel i den! :)For noen blinkskudd under her! Jeg falt for be5de me5ken og den ble5 neglelakken jeg! 😉 Me5ken kom virkelig helt inntil og tok matbiten? Du verden! =)Isen som trekker seg tilbake, lenger ned i bloggrekka di.. Hm.. ganske tragisk egentlig.. Den er jo se5 vakker, ble5lig..Og ne5 kom hf8sten inn df8ra her.. Jeg prf8vde e5 stenge den ute, ja enda lenger ute, langt bortenfor ute faktisk.. Men nei- den Me5tte inn! Akkurat like etter midnatt.. Se5nn er det.. men det ge5r bra.. bare jeg blir vant.. for hf8sten den er fin den! :)Gode hf8stdager f8nskes deg dermed!

Lämna en kommentar