Bakom ljuset

Omslag - Bakom ljusetBakom ljuset är fjärde boken i serien om Monika Pedersen, där Åsa Nilsonne med analytisk skärpa och sinne för dramatik skildrar Monikas möte med en iskall verklighet.

Förlag: Forum, utgiven hösten 2003

Mordutredaren Monika Pedersen vid Stockholmspolisen är sjukskriven efter en svår olycka i tjänsten. En dag råkar hon av en slump bläddra i en bok av en okänd psykolog och finner till sin bestörtning att en av hans patienter måste ha varit hennes egen mor. Och författaren påstår att kvinnan blivit mördad.

Monika bestämmer sig för att försöka få klarhet i sin mors död. Det leder henne till en freudiansk psykoanalytiker, till en framgångsrik advokatbyrå samt ekonomisk brottslighet på hög nivå. Och så småningom ut ur Sverige, ut ur Europa och ner till staden Mekkele i Etiopen. Men en osynlig fiende är henne hack häl. Monika upptäcker att hon har mer gemensamt än hon någonsin anat med både sin mor och sin mormor. Till slut hamnar hon inför ett vägskäl som tvinar henne att göra ett livsavgörande val.

”Tusen dagar av luft”, en oljemålning, har en viktig roll i boken. Blev du nyfiken på hur den ser ut? Gå då till Agneta Gussanders hemsida www.gussander.just.nu, där kan du se den.

1 svar på ”Bakom ljuset”

Lämna en kommentar