Anton Svedberg

Anton Svedberg Foto: Åsa NilsonneDet var den 26 november 2004. Anton Svedberg från tidningen “Hälsa” och jag ses på Vetekatten, ett traditionstyngt konditori mitt i Stockholm. Anton har bokat ett bord i förväg så att jag kan sitta vid ett fönster, det hela känns väl förberett och genomtänkt. Jag får en caffelatte som visar sig vara en del av den planerade bilden, så jag får dricka långsamt.

Anton har med sig en PRAO elev som heter Josefin . Han riggar upp blixt på stativ, och tar sig tid att testa att allt fungerar som det ska. När han börjar fotografera har han hela tiden ideer om hur bilden kan förbättras – kan jag luta mig litet mer framåt, vrida kroppen litet mer åt höger, flytta handen… det är litet som att vara dansös och få instruktioner av koreografen. Anton jäktar inte, och ser hela tiden glad ut bakom kameran. Josefin som står bredvid ser också glad ut, och deras leenden smittar så att jag tycker att jag får ett “ha trevligt med glada människor-leende”, det där som bara kommer av sig själv.

Åsa Nilssone Foto: Anton SvedbergAnton tar bilder både inne i lokalen, och utifrån, genom fönstret. Det blir en ganska lång och på något sätt gedigen session, jag upplever att Anton har använt hela sitt kunnande för att få en så optimal bild som möjligt. Han verkar genomgående nöjd, med jämna mellanrum säger han “Oj, den blev bra!” och visar mig glatt bilden på digitalkameran. Efteråt känns det mest som att träffat kompisar, trivsamt!

Antons motto: Skapa kontakt.

Kontaktinfo: Antonsvedberg@hotmail.com

Lämna en kommentar