Aha!

goodheart_darwin.jpgFör den som är intresserad av de missförstånd som ständigt verkar uppstå i mötet mellan naturvetenskap och humanistiska ämnen kommer här en pärla till bok: Darwinian Misadventures in the Humanites av Eugene Goodheart.

Författaren är pensionerad professor i engelska, och som sådan djupt övertygad om att det är den humanistiska traditionen som förmår skapa mening genom sitt sätt att belysa och diskutera fenomen som exempelvis svartsjuka eller vår omsorg om vår sköra planet.

Upplysande läsning. Eugene Goodheart har tidigare skrivit en bok om vikten av att lyssna på andra, och i ”Darwinian Misadventures” talar han på ett sätt som underlättar lyssnandet i alla fall för mig. Plötsligt förstår jag bättre vad det är för konceptuell moras jag brukar gå ner mig i när jag, fylld av frustration, misslyckas med att komma överens om enkla grundprinciper (enligt mitt sätt att se det) i samtal med mer humanistiskt orienterade vänner/kollegor.

Det är inte lätt att skriva en liten, underhållande och instruktiv bok, men jag tycker att Eugene Goodheart har lyckats. Rekommenderas!

1 svar på ”Aha!”

  1. , do you ever make exceptions for these, as I am not enolrled at a health care institute, but have a BS in Business from Indiana University. I have learned Applied Kinesiology from various healthcare professionsals and from my own research. I often self diagnose my issues, which are later verified by traditional medical testing. I want to learn more about this, and wish to consider helping others with this knowledge. I am life long student and well versed in the human body. I also regulary visit a chiropractor, and understand some of their specialization. Please advise whether I could purchase your products.Thank you in advance for your consideration. Lisa S McGarvey

Lämna en kommentar