Vapentillstånd?

skottskda.jpgUndrar vad som skulle hända ifall människan som art var tvungen att ansöka om vapentillstånd? pallid_416.jpg

Hur många människor blir skjutna eller sprängda idag? På Malta är det tradition såhärårs att skjuta flyttfåglar som är på väg från Afrika till sina häckningsplatser bland annat i norden. Fåglarna skjuts för skojs skull, en del träffade individer dör direkt, andra mycket långsamt. news.bbc.co.uk/2/hi/in_pictures/6609247.stm
news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6609553.stm

Frågan är om vi skulle kunna övertyga en högre makt att vi är mogna att hantera vapen…

3 svar på ”Vapentillstånd?”

 1. Ja. Obehagliga företeelser.
  Idén med att ta med dem i bloggen är att dra mitt lilla lilla strå till stacken genon att bidra till att skapa opinion. Vill vi ha det såhär? Nej.
  Är vi helt maktlösa? Knappast, om vi är tillräckligt många.
  Saknar vi kreativa ideer? Så verkar det vara. Fast ska det vara så svårt att komma på ett sätt att skydda våra flyttfåglar? Svårare med vapenindustrin – där är så enorma pengar involverade. Jag tycker ändå att varje barnsoldat som är beväpnad med en Kalashnikov är en tragedi. Minst en tragedi, antagligen flera, vid närmare eftertanke.

 2. Fortsätt så Åsa!
  Det behövs folk som visar på att engagemang inte är specifikt förbehållet olika extremgrupper, utan att vi alla kan göra nåt! Och är tillåtna att göra nåt! Syftar till viss del på djurrättsrörelsen som tycks utvecklas mer och mer till att endast omfatta veganer, andra icke välkomna! Hur tror man att man ska kunna påverka om man exkluderar alla som inte är beredda att kasta biffen? Eller säga upp bekantskapen med familj och vänner för att de inte går samma väg? Ett exempel bara. Jag tror att man faktiskt har lättare att påverka folk i ens omgivning om man inte attackerar dem för deras livsstil.

  Jag tycker att det är bra att bilder visas, även de som kan vara otäcka. Verkligheten kan vara otäck ibland, men blir den bättre av att sticka huvudet i sanden? Sen har jag en teori om att vi i vårt land har blivit så distanserade från döden att många har svårt att förhålla sig till den, och väljer att låtsas som om den inte existerar. Vilket kan bli mycket smärtsamt den dag de tvingas konfronteras med den.. Har sett det i olika former, på ganska nära håll. Jag tror också att om man har en sund relation till döden så är blir det lättare att förhålla sig till dödande. Se det som är oundvikligt, och det som kanske kan gå att göra något åt. Jag anser att nummer ett måste vara att minimera lidande, oavsett om människor eller djur drabbas.

  Huruvida människan som art skulle beviljas vapentillstånd beror nog på vem som handlägger ansökan..

Lämna en kommentar