Undrar jag.
Vad är ni intresserade av?
Har nu äntligen fått loss tid och måste bestämma vad jag vill med bloggandet!
22 svar på ”Vad ska hända med bloggen?”
Lämna en kommentar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Psykiater, professor emeritus & författare
Undrar jag.
Vad är ni intresserade av?
Har nu äntligen fått loss tid och måste bestämma vad jag vill med bloggandet!
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej!
Jag har tyckt att det varit mycket intressant när du berättat om psykiatri och känslor t.ex Hur människor fungerar över huvudtaget. Ditt engagemang i borderline är intressant eftersom jag själv ”lidit” av det. Dock inte längre eftersom jag fick ynnesten att komma med i SKIP-projektet och inte längre har de kriterier som ”krävs” skulle vara intressant att få veta hur projektet löpte ut. Om Du nu har kunskaper o detta?
Varför inte människoöden? Det är alltid intressant!!
Jag hoppas att den fortsätter på samma fina vis, med all intressant läsning om forskning och nyheter. Mindfulness/vetenskap/hjärna är mina favoritområden.
Mvh
Hej!
Tack för att du frågar. Det ger mej en chans att visa min uppskattning för din blogg. Dina observationer och reflektioner är värdefulla och inbjuder till eftertanke.
Vill du ha en focus som skulle passa mej så är det ämnen där du använder din professionella blick för att se på politiska eller samhällsfrågor. Jag tänker t.ex. på ditt inlägg om katolska präster för en tid sedan. Eller din nyanserade syn på medisk kompetens, alternativa läkemedel (tex chiropraktik) och rättssystemets roll. Ansvarsfrågor och transparans i vårt informations och internetsamhälle.
Och så utvecklingen inom mindfullness, hjärnforskningen och integrering av mindfullness i det dagliga livet.
Roligt att du får mera tid för bloggandet!
Vänlig hälsning,
Agneta
Det är alltid trevligt med personliga vardagliga reflektioner som kan ha anknytning till tidigare/nuvarande forskning och arbete. En observation av en känsla / händelseförlopp som kan knytas till en intressant förklaring eller kanske bara en sannolikt gemensam förundran.
Hej igen !
Tänker på Din blogg ganska ofta.
Lyssnar just på YOUSSOU N´DOUR ; NOTHING´S IN VAIN
( COONO DU RÉER ).
Det var nobelpristag. -chalmersprof.- klimatforskare- som tipsade om den
i en artikel. Underbar musik. Afrika- det får Du skriva mer om. Du skall
komma till Göteborg under bokmässan. Den står Afrika i fokus.
Klimatfrågor- matkris- och beteende. Det är självklart ett intresse för
oss alla just nu och det måste hålla uppe.
Mindfulnessbaserad stressreduktion( MBSR ). Behandlingsstudier etc
vid stroke.
Mer om mindfulness i hjärnan.
Mitt fokus ligger på för barn och kognitiv utveckling och det utvecklar
jag genom intensiva studier och vill självklart att Din blogg får
ett fokus på detta.
Det finns så mycker vid Karolinska institutet och säkert hittar just Du många blogg inslag som kommer att intressera mig och allt som kommer
från Dig är ljuvligt och får mig att lyssna.
Hej! Tar du bort kommentarer som skrivits? Jag skrev några rader i morse. Det kanske inte var intressanta synpunkter men vill gärna veta om en del helt enkelt tas bort.
Flickor diagnostiseras senare än pojkar vad gäller ADHD och autism. Vad anser du om detta? Vad skall man vara uppmärksam på som lärare?
Och vad gör man åt tidigt upptäckta autistiska drag hos dessa flickor?
Jag röstar för mer om psykiatrifrågor!
Hejsan,
Jag tycker att det mesta du skriver håller en hög kvalitet, så forsttt med det, bildning behövs och du har ett pedagiskt sätt att beskriva saker och ting… fortsätt med det.. jag finner det ytterst lärorikt och inspirerande..
Hälsningar Ewa
Till Ulla – nej, jag tar inte bort kommentarer utan att diskutera varför – hade bara inte hunnit titta igenom dem (läser alla innan de läggs upp).
Bokstavbarnens? Kan det vara något du kan och vill ta upp? Har själv ett barnbarn (pojke) som har ADD. Tog väldigt lång tid innan han fick hjälp. han var väldigt mycket på väg utför innan det verkligen hände något. Skolans ansvar för att hjälpa dessa barn? Särskilda klasser för dessa barn och särskilda elitklasser? Ingen dum tanke!
Livet är ju inte rättvist! Hur hanterar vi det som upplevs som orättvisa? En röst, tidigare, som vill ha reflektion från vardagssituationer, som också jag menar.. Livet självt. Dess glädjeämnen, sorger och förtretligheter! Tror faktiskt många är intresserade av det i tider då det ofta inte finns tid att reflektera över sig själv och titta in i sig själv: ”Varför blev det så här”?
Hej, Jag skulle vilja läsa mer om vertenskap och hjärnor, och kanske om ’neurolinguistik’?
Hoppas att jag inte skrev för många fel, jag läser svenska, och det käns så dumt om man skriver fel…
tack s≤å mycket
annika
Uppsakattar det mesta i din blogg. Men gärna mer om mindfulness och senaste inom hjärnforskning – med personliga reflektioner.
Jag tycker det är intressant att höra om kraven på evidensbasering idag och kunskapssynens roll i världens utveckling, och då särskilt inom psykiatrin. Finns det några negativa sidor med krav på evidensbasering (de positiva är lätta att se), och i så fall vad? Vad kan hypotetiska konsekvenser bli, kortsiktigt och långsiktigt? Skulle vara så nyttigt att få höra vad någon som du (erfaren och mycket kunnig inom området) tänker om det!
/student
Vad tror föder främligsfientlighet? Hur kan vi som arbetar med människor och beteenden bidra till att minska det?
Vad du ska göra med bloggen? Jag tycker den ska vara som den är. Ditt spontana sätt att bygga den är intressant – det ger den drag av din personlighet som iaf jag gillar.
Sen vill jag förstås gärna att du rapporterar och resonerar kring det senaste inom hjärnforskningen (inom ditt gebit) som kommer i din väg…
hälsn Pär
Såväl psykiatri som Etiopien/Afrika tycker jag är mest intressant. Men även forskningsteorier och olika vinklingar på dem.
Roligt om du kommer tillbaka hit till denna blogg, jag tyckte det var/är ointressant med den andra bloggen du har.
Hej!
Forskning om hjärnan är alltid ett intressant ämne.
Jag skulle också gärna läsa om olika beteendestörningar och exempel på hur dom kan te sig.Hur vet man tex att man har att göra med en psykopat eller mytoman o var går gränsen för vad som är ”normalt”?
Skulle tycka det vore roligt om du tog upp mer om psykiatri, mindfullness, behandling av IPS och även farmakologisk behandling av olika psykiska sjukdomar.
Ny forskning inom psykologi och psykiatri är också ett väldigt intressant område. Det skulle vara roligt att höra lite mer om dina erfarenheter/reflektioner om hur det är att jobba som psykiater och terapeut.
Tack för all intressant läsning om forskning och nyheter! Mindfulness ligger mig varmt om hjärtat – jag läst de flesta av dina böcker som du skrivit själv och med Anna Kåver. Nya rön om hjärnan och effekten av mindfulness är det som intresserar mig mest! Men även annat du skriver.Hälsningar Karin
Trc3a5kigt att du inte gillade den. Jag stc3a5r fc3b6r vaerntda ord och du hade nog trott pc3a5 mig att jag c3a4r sc3a5 om du kc3a4nt mig i verkligheten