Sex vita hästar…

Måste bara tipsa om Orionteaterns föreställning Sex mimare och sex vita hästar som jag var på igår. Tränaren kan styra sina vita arabhingstar individuellt, med namn. Hon småpratar med dem, de lyssnar. Alla som har tränat två hundar samtidigt vet hur svårt det är att få rätt hund att komma/stanna, jag är stum av beundran. Rekommenderas varmt ifall ni gillar hästar i cirkusframförande, mim och oväntade effekter!
1047
Bild: Hästarna är så skulpturalt vackra att bara den estetiska upplevelsen motiverar biljettpriset. Från teatens hemsida.

Såhär skriver Ingegärd Waaranperä i DN:
Förra vårens tystaste och vackraste scenföreställning var utan konkurrens ”Sex mimare och sex levande hästar” – en fascinerande uppvisning av kontrollerad kraft och ordlös kommunikation som hyllades enigt i pressen. Sex svartklädda mimare, nybakade från Teaterhögskolans mimutbildning, samspelade allvarligt och lekfullt med de stora svarta frieserhästarna i en storslagen berättelse. Om att vara häst, eller människa.
Livets enklaste – äta en morot, sparka upp lite sand, nosa på någons hals. Ett stillsamt mirakel på Orionteaterns scen.
I den nya föreställningen, också den i regi av Lars Rudolfsson, går allting i vitt i stället, eftersom den danska hästtränaren Suzanne Berdino denna gång har tagit med sig sina sex vita arabhingstar. Smäckra, nerviga djur som kommer att skapa en helt annorlunda stämning när den gamla industrilokalen nu fylls av hästdofter i stället för teaterdamm.

2 svar på ”Sex vita hästar…”

Lämna en kommentar