Rickard Häggbom

Rickard H�ggbom Foto: �sa NilsonneDet var den 25 februari 2005. Rickard Häggbom för Karolinska Institutets rekryteringsbilaga i Dagens Nyheter fotograferade Anna Kåver och mig. Det här var en fotografering som startade med en kris. På torsdag kväll vid sjutiden fick jag ett mail – Rickard hade försökt nå mig hela veckan, men inte fått tag på mig (han hade inte fått tag på mitt mobilnummer).

Krisen bestod i att jag var på väg till Toscana, jag skulle vara på Arlanda kl. 06 följande morgon. DN behövde bilden senast måndag.

Vad gör Rickard då?

”Jag kommer dit”, säger han, och mycket riktigt så dyker han upp i avresehallen klockan sex. Han hjälper Anna och mig att få iväg vårt bagage, sedan tar han med oss till en träsoffa som han har hittat.

�sa Nilsonne Foto: Rickard H�ggbomVi sätter oss där båda två, och Rickard ger några enkla instruktioner: ”titta till vänster, titta hit”. Jag är visserligen vaken, men morgonen har varit tidig, sista-minuten packningen har varit oorganiserad och därmed aningen stressande. Jag tänker att det är tur att jag inte har betalt för att vara vacker, att en av de friheter mitt yrkesval ger är att jag faktiskt kan, och får, se ut hur som helst.

Sedan byter vi bara plats. Rickard sätter sig på bänken, och jag försöker ta en bild av honom. Lättare sagt än gjort (se foto).

Rickards motto: ”Art by accident”

Kontaktinfo: Rickard Häggbom

www.rikkard.com

rikkard@rikkard.com

Lämna en kommentar