Recensioner av ”Kyskhetsbältet”

Omslag - Kyskhetsbältet”Poloni-pristagaren Åsa Nilsonnes tredje kriminalroman har allt. Här finns människor man minns och tror på, miljöer som lever och en riktigt välgjord och förbryllande kriminalintrig. Dags för politikerna att göra något innan katastrofen är ett faktum?”

Amelia

”Åsa Nilsonne har lyckats igen. Hon har skrivit en spännande och trovärdig deckare med en dramatisk final.”

Lars Erik Böttiger, Läkartidningen

”Det här är en lågmäld kriminalroman som är mycket läsvärd. Åsa Nilsonne gör ett storartat porträtt av en utarbetad polis, och den svårlösta mordgåtan i Kyskhetsbältet blir ett par timmars njutbar läsning i höstmörkret”

Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten

”Boken är väldigt välskriven. Åsa Nilsonne har på ett mycket bra sätt lyckats dölja mördarens identitet till slutet av boken”

Ulf Hammarlund, Länstidningen, Södertälje

”Personerna är mycket vältecknade och även mördaren förtjänar läsarens sympati i denna pusselroman som är spännande på flera plan.”

Pelle Birde, Dagens Arbete

”Nilsonne blir allt bättre.”

Klas Lithner, Skånska Dagbladet

”Nilsonnes nya roman är ett intelligent konstruerat polispussel, och hennes Monika P är en sällsynt levande kriminalare.”

Kerstin Matz, Expressen

”Som läkare och involverad i sjukvårdens och, för den delen, som kriminalförfattare och i polismaktens sammanbrott har Åsa Nilsonne ett ärende, utöver själva spänningsmomentet i Kyskhetsbältet. Kolla in bådadera!”

Ulf ?�rnkloo, Jury

”Som läsare blir man nästan förlamad av polisinspektör Monika Pedersens apati”

Marika Hemmel, Femina

”Det är en välskriven bok, intrigen är väl genomtänkt. Samhällskritiken ligger under ytan och är mera skrämmande än själva mordet.”

Kristina Li Olls, Västmanlands Nyheter

”Jag tycker att boken kan jämföras med Liza Marklunds böcker (som antagligen fler har hört talas om). De handlar på sätt och vis om samma saker sedda ur olika perspektiv; journalistens och polisens. Och detta är intressant; att man hatar polisen i Lizas böcker, och journalisterna i Åsas böcker�Ä� Kyskhetsbältet är en bok av klass som bör läsas.”

Selin Näsström, Västerviks-Tidningen

Lämna en kommentar