Politik…

Igår såg jag för ovanlighetens skull på nyheterna på TV. Socialdemokrater uttalade sig om partiets framtid och vision.
Vi behöver få fart på produktionen, som förstås ska vara miljömässigt hållbar, så att vi får mer pengar att bygga vårt samhälle med. Vi behöver se över vart skattepengarna går. Vi behöver göra medborgarna delaktiga i det som sker.
Hur vore det med mål som inte alla, oavsett partitillhörighet, håller med om?

5 svar på ”Politik…”

 1. Det kräver visioner och det kräver kunskaper om framtiden. En framtid som kommer att skilja sig mycket från nutid, när nord i snigelfart kryper mot syd och syd mot nord och allt förändras. – Människan är såå liten i det stora sammanhanget. Samtidigt som dessa händelser sker, så förändras så mycket av forskningsframstegen inom kemi, fysik och anknytande teknik. Politikerna tvingas hålla sig i framkanten av kunskaps- och händelseförlopp.

 2. Det är verksamhetschefer o andra höga chefer som har att höra på
  politikerna på olika nivåer o sedan forma verksamhetsmålen. De
  ger lite att förutsättningarna för hur olika yrkesutövare sedan med
  professionell integritet skall utföra sitt jobb.

  Politiken är viktig. Vi får värna o vårda den. Social demokr. har sannolikt
  en avgörande betydelse för utveckling av våra väldfärdssamhällen, o
  vi berörs alla av vad som händer med det partiet.
  Miljöfrågorna är viktiga för oss alla nu o en bred uppslutning om det betyder nog mycket så det behövs samtidigt bredare grepp än vad politiken ger idag.

  Jag skall läsa kärleks o kriminalromaner i helgen, o plugga psykologi,
  samt meditera o gå en rejäl höstskogsvandring.

 3. > Politiken bör nog hålla sig i nuet. Framtiden är högst oviss och vi vill inte chansa. Ledarskap handlar om att folket/spelarna upplever sig trygga. Då kan folket utföra stordåd. Inte hjälper det att ledaren står upp och skriker åt de som är på isen. Att föäldrar förbjuder eller läare hotar. Allt som händer på isen är spelarnas ansvar. Inte ledarens. Politik är väl samma sak. Folket klagar på sin ledare men undrar inte vad de själv kan göra. Fundera på vad du göra för landet skulle Kennedy sagt!
  > När det gäller sossarnas politik skulle ju alla med! En politik för alla. Alliansen o SD har inte en politik för alla, inga aktiva åtgärder utan enbart passiva. Jag representerar det riktiga utanförskapet. Fick vid 57 års ålder diagnos av en psykolog att jag har asperger liknande drag. Sossarnas politik var “aktiv” i den bemärkelsen att jag faktiskt får vara fortsatt utanför med hjälp av min försäkring. Enligt Alliansen så skulle jag inte få vara det men de har ingen politik heller för att hjälpa till med anpassning.
  > Kämpar med mitt utanförskap på två plan, både ett reellt utanförskap och ett påtvingat i och med att jag inte kommer in på arbetsmarknaden.
  > Är nu engagerad på politikens gräsrotsnivå där inget synes kopplat till den högre makten som gör att gräsrötternas tillväxt gynnas. Har en gruppledare som är lärare och det märks tydligt i hans ledarskap. Han leder medelst att andra kommer in och berättar om verkligheten. Inte att vi skall göra verkligheten verklig! Lärare, journalister, poliker, alla verkar i enlighet med sin övertygelse. Sina vanor. Det svåra svåra är att sammarbeta, tänka nytt som Ranelid uttrycker sig. Jag och du bildar vi som båda drar åt samma håll framåt här och nu.
  > siv

 4. Stopp. Lägg inte in min förnuftiga kommentar om politik. Min TV la föresten
  av- bildröret gick förmodligen- o blev helt tyst alldeles innan Sahlin
  lämnade besked på presskonf. om att hon vill forsätta som partiledare.
  ¨Det är krig o politik som fördärvar våra liv¨
  Nu kan följa nyheter lite när jag vill ett tag framöver.
  Det är skönt att slippa TV. Jag läste 200 sidor extra igår kväll.
  Älskar Dig ändå för att Du tar upp dessa viktiga frågor.

 5. Umpi: Visst e4r det ballt!c4nders: Nej jag har inte ge5tt och blivit med 3Dkamera. Men det hade vart ballt! Man kan luras pe5 annat se4tt. Ta typ tve5 eller tre bdeilr de4r du fokuserar pe5 det som e4r ne4rmast kameran(min hand tex). Knepet e4r bara att du flyttar kameran typ en cm e5t sidan ff6r varje foto som du tar. Ne4r du gf6r GIFen i Ps sen se4tter du bara samman det som du fokuserade pe5(min hand), se5 att den inte rf6r sig ne5gonting. Resultatet blir de5 en stilla hand och en bakgrund som rf6r sig. Jag hoppas att ff6rklaringen inte var allt ff6r ff6rvirrande:)Amanda: Haha:) Jag borde fota lite i deras hus ne5gon ge5ng. Det e4r som taget ur en inredning- och design tidning.

Lämna en kommentar