Om Mr Micawber, tid och pengar…

Mr. Micawber, i Charles Dickens David Copperfield, säger såhär:
Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen nineteen six, result happiness. Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pounds ought and six, result misery.


För många av oss är det lättare att hålla den ekonomiska budgeten än tidsbudgeten. Jag köper inte någonting jag inte har råd med, däremot måste jag ständigt hålla ett öga på mig själv så att jag inte försöker använda mer tid än jag har.

Någonstans i mellangärdet sitter ett spöklikt litet organ som känns, men som inte finns på några anatomiska plancher. Då och då har jag kunnat vakna av den obehagliga upplevelsen att den obefintliga kroppsdelen var genomstucken av ett tiotal grillspett. Vad göra? Litet medveten närvaro har lett mig fram till insikten att det är när jag har fler punkter på agendan för dagen än jag, eller någon annan, någonsin skulle kunna hinna med. Resultat, som Mr Micawber säger: misery.

Så nu kämpar jag för att hela tiden ha den där lilla tidsmässiga marginalen som ger result happiness. Fast ibland är kampen hård. Idag måste jag göra klart en föreläsning som jag ska hålla i morgon på Älvsjömässan, under helgen ska jag skriva färdigt kapitel 2 i Annas och min nya bok ”Tillsammans”, och jag måste maila tilla alla kollegor som ska delta i upptaktskursen på den nya läkarutbildningen som startar höstterminen 07.

Det borde kunna gå, min lilla inre övertrasseringsindikator har i alla fall inte givit utslag. Så nu ska jag göra litet kaffe och köra igång med föreläsningen som är det mest akuta!

Lämna en kommentar