O nej! Inte nu!

Jag vill absolut inte ha några fler ideer, varken till böcker eller forskning, eftersom jag ändå inte hinner göra något åt/av dem. Ändå kom en idag (bokidé).


Ifall jag gav den tid, och pysslade om den, skulle det kunna bli en riktigt läsvärd historia, tror jag i alla fall just nu. Men den får gå och sätta sig bland alla de andra uppslagen och utkasten och ideerna, tills den antingen torkar ihop och självdör, eller lyckas hålla sig vid liv tills jag får tid att ta hand om den. Under julen är det Anna Kåvers och min bok om empati som har företräde, den är faktiskt nästan klar, kommer i augusti. Sedan har jag 160 portföljblad som studenterna har skrivit nu innan jul att läsa och kommentera. Utöver det har jag forskningsmöte som ska förberedas, föreläsningar som ska ses över inför kursstart 8/1, och en hel del annat smått. En bok rammar livet som en murbräcka, den slår sönder rutiner och splittrar koncentrationen, det är nästan lika illa som att drabbas av en häftig förälskelse.

Så jag hoppas att den här nya boken sitter still och håller tyst, att den inte förleder mig genom att komma med repliker som jag så gärna skulle vilja använda att jag i alla fall skriver ner dem… för sedan kan det i värsta fall vara försent.

Om ett år eller kanske två (för det finns andra goda ideer som har väntat länge) kanske den här kommer att dammas av, vägas och mätas – ska jag ge den av min knappa tid? – och sedan skrivas, eller inte…

1 svar på ”O nej! Inte nu!”

  1. Har redan läst hela serien, fruktansvärt roliga, kan bara instämma i rekommendationen!!! Lärde mig dessutom massor om litteratur och böcker som jag inte visste sedan tidigare, så de var som en liten skrivarkurs i sig. Men älskar att få förslag på nya böcker, ge gärna fler!

Lämna en kommentar