Mer mindfulness i TV 4 i morgon 08.15

I morgon kommer jag att vara med i Nyhetsmorgon, TV 4 med anledning av en ny studie som visar att meditation påverkar hjärnans struktur.
Referens:
Mindfulness practice leads to increases in regional brain gray matter density
Britta K. Hölzela,b,⁎, James Carmodyc, Mark Vangela, Christina Congletona, Sita M. Yerramsettia, Tim Garda,b, Sara W. Lazara
Psychiatry Research: Neuroimaging 191 (2011) 36–43

6 svar på ”Mer mindfulness i TV 4 i morgon 08.15”

 1. Kommer att söka upp tidskrifterna i data baser och studera dom
  aktuella referenserna ännu mer noga, och vill inte heller missa Dig
  i Nyhetsmorgon.
  Det är underbart och ljuvligt att meditera. Tack för allt Åsa !

 2. Kära Åsa,
  jag sitter tyvärr på tåget på väg till Göteborg och en workshop i Söka-Jobb-Processen. Lever med mindfulness på ”mitt sätt” sedan drygt 8 år tillbaka och deltog i somras i Jon Kabat Zinn’s & Saki Santorellis veckolånga retreat i Dalarna. Jag har så stor nytta av mindfulness i mitt jobb som karriärrådgivare & Postgraduate Mentor at Karolinska Institutet (en doktorand som kommit drygt halvvägs). I mötena med alla dessa duktiga flickor är det guld värt att göra dem nyfikna på detta. Jag talar mig alltid varm om din och Anna Kåvers böcker på temat mindfulness & acceptans och det landar alltid mycket väl. Jag har varit där själv och skall aldrig tillbaka – bara framåt och med mindfulness 🙂 Tar gärna emot ett ex av undersökningen via mail eller till Christel Lindgren, Naturvetarna, Box 760, 131 24 Nacka. Vänliga hälsningar, Christel

 3. Hej!

  Åh vad glad jag blev när jag såg/hörde dig på TV 4 nyss. Min fantastiska man Bengt fick en stroke för snart 8 år sedan och blir hela tiden bättre. Men jag undrar om du kan ge oss ett tips på hur jag kan hjälpa honom med meditationer som ytterligare hjälper honom. Hörde om Hippocampus men förstod inte riktigt hur jag ska göra. Hälsn. Ylwa

 4. Vilken tur att man kan se det igen på nätet, missade det ju igår, TACK, så otroligt hjälpsamt, just detta med att vara i nuet och inte minnas orättfärdiga utskällningar .. och du lägger fram informationen så pedagogiskt! Hälsningar Ewa

 5. Hej Åsa. Du har säker redan svarat Ylwa.
  Det finns en pågående behandlingsstudie- Mindfulnessbaserad stressreduktion efter stroke och jag hoppas att den och all annan
  utveckling inom det fältet fördjupas.
  I Göteborg leds studien av l; Birgitta Johansson, Göteborgs Universitet,
  Institutionen för neurovetenskap och fysiologi.
  Sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering
  Per Dubbsg 14, 1 tr
  413 45 Göteborg
  e:post Birgitta.Johansson2@vgregion.se

 6. Hej Åsa
  Jag har varit sjukskriven sedan -02 för ”utbrändhet” och blivit medicinerad för det. Jag har blivit bättre men har fortfarande stora problem med att jag inte är ”i min kropp”. Jag ser min fot och kan röra medvetet på dem, men får inte ihop den med min kropp (att den tillhör mig). Jag hörde dig på nyhetsmorgon och kände direkt att det här är ngt för mig. Hur går jag vidare. Tack Åsa

Lämna en kommentar