Lycka, Hillerman och Gud

Lycka kan vara att hitta en ny bok av en av sina favoritförfattare! Igår hände det, och jag kom hem, glad och fylld av förväntning med Restless, av William Boyd. Enligt baksidestexten handlar den om en mor och hennes dotter, med dottern som berättarjag. (Det senare framgår av första meningen som jag kollade på just nu.) (Apropos tidigare inlägg om manligt och kvinnigt.)

Hillermans Shape Changer var en besvikelse. Jag lärde mig inget jag inte redan hade läst om Navajoindianerna, och intrigen var rätt ointressant (fast i ärlighetens namn har det aldrig varit för intrigerna jag läser hans böcker). Om det fanns ett budskap var det möjligen att ett folk som kan glömma och förlåta har bättre förutsättningar att leva vidare i harmoni men det var i så fall väl dolt och inkonsekvent uttryckt.

Gud har Richard Dawkins inte mycket till övers för. Till exempel slutar ”The God Delusion” med följande:
”A partial list of friendly adresses, for individuals needing support in escaping from religion”
Mycket läsvärd so far!!!

2 svar på ”Lycka, Hillerman och Gud”

  1. Jag hittade också en bok av min favortiförfattare! Hade den i mina ägor för några år sedan till dess att jag lånade ut den och hon dog. Har varit på jakt efter den länge, både på svenska och engelska men den har varit slut både i boklådor och på nätet. ”Vägen hem” heter den utav Rosamunde Pilcher. Hon besitter en fantastisk förmåga att berskriva miljön och gör en alldeles varm i sinnet! Läste ”Snäcksamlarna” som tolvåring och är sedan fast. Har du läst något utav henne? Hon har även en skrivande son – Robin Pilcher. Fast han kan inte riktigt mäta sig med mamma. Inte än i alla fall..

    Trevlig helg!

  2. Det var länge sedan jag läste något av henne – blev inte så imponerad då, men det är ju därför det finns utrymme för så många författare. Vi berörs av olika böcker, som tur är…

Lämna en kommentar