Att ta sig själv på allvar…

Nu är det gjort. Jag har minskat min arbetstid till 10% (jo det stämmer, tio procent). Syftet är att hinnan med att leva och att skriva.
Det har gått två månader och resultatet är väl mindre dramatiskt än jag kanske hade trott. Av ekonomiska skäl har jag tagit på mig diverse uppdrag som gör att jag fortfarande inte hinner skriva ”på heltid”. Skillnaden är mest att jag nu själv har kontrollen över det jag gör, och att det finns ett rakt samband mellan inkomster och arbetsinsatser.
Spännande, men jag tror att om jag ska ta mig själv på allvara som författare måste jag tacka nej till fler uppdrag under hösetn.
PS Är med i Babel nästa vecka.

8 svar på ”Att ta sig själv på allvar…”

  1. För mig ger Du så mycket. Det är allt som händer under vägen som
    är viktigt. I alla sammanhang o ögonblick där vi möts tillsammans kan
    vi göra skillnad, och vi för rörelsen vidare…

  2. Det låter härligt. Som en som är väg till 65 strecket, några år kvar dock, så funderar jag själv i de banorna. Bara man skulle få det ekonomisk att gå ihop. På lång och på kort sikt. Funderingar pågår…

  3. Jo – fast det är väldigt mycket mindre energikrävande att själv ha hela ansvaret för det man gör än att arbeta i en stor organisation där det mesta blir en kompromiss, och kringarbetet ofta tar mer tid än själva undervisningen.
    Fast det tar ändå tid och koncentration, upptäcker jag nu.

  4. Åh, vad härligt det låter! Själv har jat tagit steget och gått ner 10% i arbetstid och arbetar alltså 36-timmarsvecka och märkligt spelar den lilla justeringen stor roll! Livskvalitén har skjutit i höjden och mina intressen får ta mer plats i mitt liv! Det känns otroligt bra!

Lämna en kommentar